Duvankomerc: Novi tender

Bez autora
Sep 29 2011

Stečajna uprava Duvankomerca pozvala je sve zainteresovane kompanije i građane da se prijave na javno nadmetanje za prodaju dijela imovine te fabrike, po početnoj cijeni od 470,25 hiljada eura. Na prodaju je poslovno-magacinski i magacinski prostor u Herceg-Novom površine 137 metara kvadratnih po početnoj cijeni 139,5 hiljada eura. Zainteresovanim kupcima su ponuđeni i poslovni prostori u Budvi i Ulcinju za 132,3 hiljade eura odnosno 63 hiljade eura, kao i magacinski prostori u Beranama i Nikšiću po cijenama od 44,55 hiljada eura i 90,9 hiljada eura. Zainteresovani ponuđači pisane ponude treba da dostave do 19. oktobra do 11 sati, kada će biti i otvorene. Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju kompanije i građani koje uplate depozit od deset odsto od početne cijene i dostave odgovarajuću ponudu.

Duvankomerc: Novi tenderStečajna uprava Duvankomerca pozvala je sve zainteresovane kompanije i građane da se prijave na javno nadmetanje za prodaju dijela imovine te fabrike, po početnoj cijeni od 470,25 hiljada eura.

Na prodaju je poslovno-magacinski i magacinski prostor u Herceg-Novom površine 137 metara kvadratnih po početnoj cijeni 139,5 hiljada eura.

Zainteresovanim kupcima su ponuđeni i poslovni prostori u Budvi i Ulcinju za 132,3 hiljade eura odnosno 63 hiljade eura, kao i magacinski prostori u Beranama i Nikšiću po cijenama od 44,55 hiljada eura i 90,9 hiljada eura.

Zainteresovani ponuđači pisane ponude treba da dostave do 19. oktobra do 11 sati, kada će biti i otvorene, prenosi Mina.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju kompanije i građani koje uplate depozit od deset odsto od početne cijene i dostave odgovarajuću ponudu.

Iz stečajne uprave su poručili da, u slučaju da najpovoljniji ponuđač odustane od kupovine, ugovor o kupoprodaji neće biti zaključen sa drugorangiranim. Javno nadmetanje biće održano ukoliko najmanje jedan ponuđač ispuni propisane uslove.

Na posljednjem javnom nadmetanju koje je održano 23. avgusta nije bilo zainteresovanih kupaca. Nakon niza neuspjelih tendera za prodaju imovine, u maju je na javnom nadmetanju prodat objekat u Podgorici ukupne površine 860 metara kvadratnih po cijeni od milion eura, od čega je radnicima, shodno dogovoru sa Vladom, isplaćen dio socijalnog programa.

Kupac objekta bio je Investiciono razvojni fond.

Oni su 16. maja, nakon skoro sedmicu štrajka glađu, prihvatili ponudu Vlade da im početkom juna isplati milion eura za socijalni program i poveže radni staž, a ukoliko se imovina ne proda na tenderu, ostatak novca će im uplatiti do septembra.

Radnici Duvankomerca zahtijevali su u toku štrajka uvid u ugovor o prodaji zemljišta, povezivanje staža i realizaciju socijalnog programa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik